Totalrenovering

Totalrenovering af kolonihavehus

Fra ældre til ny og stilrent – og så følger der også historier med.

Som det kan ses på billederne nedenfor, følger der en sjov lille historie med til renoveringen af dette lille hus.

Vores arkitekt Glenn P. blev tilbage i 2015 sat på sagen om at få totalrenoveret dette lille kolonihavehus.
Hvad ingen viste i starten og vi senere skulle finde ud af, var at da store dele af huset skulle fjernes for at kunne bygge det flotte hus som står hér idag, fandt man et stykke Danmarkshistorie.
Tilbage i starten af 1930’erne, oprettede Ford Motors en fabrik i Danmark. Den blev bygget ved Sluseholmen nær Sjællandsbroen i København. Fabrikken samlede Ford biler som var fragtet fra USA og skulle sælges rundt om i landet. Disse halvfærdige biler blev transporteret med båd i kæmpe store trækasser.

Disse selv samme kasser, blev efter transporten smidt ud, da de ikke skulle bruges yderligere.

Under samme periode, var der store problemer i den danske økonomi. Mange danskere havde store økonomiske problemer og måtte ty til anderledes metoder for at få tag over hovedet. Til at bygge huse, anskaffede borgere i nærheden, samt familien der byggede dette hus, derfor disse tomme trækasser og brugte dem som alternativ til at købe træet andre steder.

Kasserne blev brugt til at bygge mange ting, men noget andet vi ved og kender til idag er at nogle af kasserne blev brugt til at bygge biler med, de biler vi i dag kender som sæbekassebiler.

Derfor fik den daværende familie et noget anderledes syn, da siderne af disse trækasser pludselig dukkede frem under renovationen.
Dette er et sjovt lille stykke Danmarkshistorie som vi har været glade for at være en del af og vi var selvfølgelig forstående da familen ønskede at bibeholde så meget af kasserne som muligt – derfor sidder der stadig en del kasser i væggene på dette fine hus den dag idag, og vi fortæller med glæde denne histore der formede sig under renoveringen.