Ny første sal

Ligger din egendom i et område med mulighed for to plan, får du den fulde udnyttelse af en tagetage.

Hos Verov Arkitekter er vi specialister i tilbygning af førstesal

Hvis toplan ikke er en mulighed for dit hus, kan halvandet plan være en mulighed.

Inden projektet startes er det en god ide at bede arkitekten om at påbegynde en forundersøgelse for at afdække mulighederne i forhold til servitut og lokalplan i din kommune.
Vi holder gerne styr på disse ting, så du kan fokusere på hvad der betyder mest for dit projekt. 

Det betyder nemlig meget for os, at du får præcis det du går og drømmer om og at alle drømmene kommer med.

Læs mere nedenfor om hvordan Verov arkitekter hjælper dig med din drømme førstesal og den optimale kvm. optimering.

Infomation

Servitut

En servitut er en tilladelse. Det kan være til, delvist at have råderetten over en ejendom.

Et eksempel kunne være at en ejer udstykker sin grund i to dele. Grunden ligger ned til havet og ejer bestemmer sig for at sælge den ene del. Herpå ønsker ejer at oprette en servitut, der siger at køber af det udstykkede grundstykke, kun må bygge maximum 3 meter i højden, så udsteder bibeholder sin udsigt til havet fra sin tagterrasse. Godkendes denne servitut, er det ikke tilladt for ny ejer af udstykket grund, at bygge højere end 3 meter.

KONTAKT VEROV

Skal du renoverer dit tag er det en god ide måske at tænke på en ny første sal. Det kan give ekstra kvadratmeter til din bolig og lige præcis gøre at din bolig bliver attraktiv på markedet.

Der er dog flere ting du skal overveje inden du går i gang med dit nye tag.

Skal dit hus have en ny tagbelægning og en ny farve? Skal dit hus måske ændre stil? Skal du have mulighed for at tilføje kviste eller ønsker du Velux vinduer, så du har mere lys og får øget sikkerheden med redningsåbninger i tilfælde af brænd.

Alle disse ting tager vi hos Verov arkitekter stilling til, og med i vores planlægning, når vi skal hjælpe dig med netop det rigtige projekt i dit hjem.

Lokalplan

Et lokalplan er en detaljeret plan over et nøje afgrænset område. Ofte en mindre del af en kommune. Denne plan skal være i overensstemmelse med den kommunale plan og fastlægge bl.a. arealanvendelse af boliger, erhverv, parker, institutioner mm. samt anden infrastruktur.
Lokalplanen er umiddelbart bindende for grundejere og byggherre.

Herunder ses forskellige tagløsninger i forbindelse med udnyttelse af tagplan til beboelse

Skal du renoverer dit tag er det en god ide måske at tænke på en ny første sal.
Det kan give ekstra kvadratmeter til din bolig og lige præcis gøre at din bolig bliver attraktiv på markedet. Der er dog flere ting du skal overveje inden du går i gang med dit nye tag.

Halvandet plans løsninger

To plans Løsninger

Skal dit hus have en ny tagbelægning og en ny farve? Skal dit hus måske ændre stil? Skal du have mulighed for at tilføje kviste eller ønsker du Velux vinduer, så du har mere lys og får øget sikkerheden med redningsåbninger i tilfælde af brænd.

Alle disse ting tager vi hos Verov arkitekter stilling til, og med i vores planlægning, når vi skal hjælpe dig med netop det rigtige projekt i dit hjem.

Forøg dit areal med kviste, hver gang du sætter en kvist på, giver det mere gulvareal og derved får du en bedre udnyttelse af din nye første sal. Netto arealet på en første sal, beregnes ud fra 1,5 m fra gulv til overkant ny tagflade. Pladsen kan optimeres ved at udnytte skunke til indbygnings skabe eller reoler eller gulvet helt ud til tagfoden.


Laver du nyt tag eller en ny første sal er det vigtigere end tænke isolering, der kan der kan skabes flere rum kubikmeter ved at tænke i den rigtige isolerings klasse og optil 5 til 10 cm betyder rigtig meget for run følelsen.

En ny tagløsning giver mulighed for at hæve tremplerne så udnyttelsen af tag-etagen bliver mere optimal, en sådan en løsningen åbner også for bedre placeringer af trappen mellem de to etager. Drøft muligheden med arkitekten, hvis det skrå højdegransplan tillader det.

Arkitekten hjælper med skitser og detaljer, så indretningen på førstesalen bliver helt optimal og enhver kvadrat centimeter udnyttes, der kalder vi kvadratmeter optimering.

Nå der skal skabes adgang til førstesalen er der vigtigt at trappeløsningen bidrager til at skabe sammenhæng mellem de to etager. Det skaber værdi i hverdagen og boligen.

Cases

Total renovering

Totalrenovering

Energi renovering

Energirenovering

Total renovering

Totalrenovering